top of page
  • Writer's pictureTheNeđeljnik

Helikopterom se trkao sa Dodikom, pa ostao bez njega

Updated: Jul 18, 2020

BANJA LUKA, 17.7.2020. (Neđeljnik) - Javnost Srpske je juče bila šokirana informacijom da je bračni par uhapšen, a da se među zaplenjenim stvarima našao i helikopter. Da li se zaista radi o nelegalnom djelu ili je po srijedi nešto drugo otkriva vam Neđeljnik u nastavku teksta.




Policijska kolona uz topovske udare i rotaciona svjetla provezla je helikopter umotan u novi celofan ka skladištu MUP-a Srpske. Ovakve scene su privukle javnost, a uskoro smo saznali o čemu je riječ.

Pripadnici MUP-a Srpske zajedno sa Agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su dvije osobe koje se sumnjiče da su u periodu od 1.7. do 15.7. 2020. koristili privatni helikopter kršeći niz saobraćajnih pravila - kaže Milijana Pejčić potparol MUP-a.

Ova akcija nazvana kodnim imenom "Gas do daske", uspješno je završena a počiniocima je određen pritvor u trajanju od 48 časova s mogućnošću produženja.

Počinioci ovog gnusnog djela će najvjerovatnije i narednih 30 dana provesti iza rešetki, a o tome će odlučiti Okružni sud - kažu iz MUP-a Srpske.

Detaljnije pojašnjenje smo dobili od očevidaca koji su nam iz prve ruke objasnili u čemu je zapravo prekršaj ovog bračnog para.

Vrlo dobro znam šta je u pitanju. Njih dvoje su se već par dana vozikali iznad Banjaluke i svakodnevno su se sretali sa helikopterom u kome je bio Milorad Dodik - kaže N.A. kućni prijatelj osumnjičenih.

Bračni par je u trentku nailaska Dodikovog helikoptera dodavao gas i pozivao na trku, što je druga strana i prihvatila.

Dodikov helikopter se četiri puta trkao i sva četiri puta izgubio - kaže N.A.

Kako nam očevidac kaže trka je počinjala kod zgrade Vlade RS, a do Budžaka helikopter Vlade je bio poražen. Dodik i funkcioneri to nisu mogli podnijeti, a okidač je bio i najava uhapšenog para da će se aktivno uključiti u kampanju da predsjednika poraze i na izborima.

Žao mi je što su ovi ljudi uhapšeni, oni su bar trošili vlastito gorivo za vožnju, a ovi političari su spržili naše i još izgubili" - kaže Pero Avdalović sa Petrićevca.

Pero nam se pohvaio i da je vidio čuveni manevar uhapšenog helikoptera, kada je nad kružnim tokom dao desni žmigavac a skrenuo lijevo. Kaže da je to bilo presudno.


Žarko Ostojić

2,490 views0 comments
bottom of page