top of page
  • Writer's pictureTheNeđeljnik

Novina na putevima Srpske - Čuvajte se voćara presretača

BANJA LUKA, 29.8.2020. Na putevima Srpske zadnjih pola godina krstare presretači MUP-a s namjerom da kazne nesavjesne vozače koji se usude prokoračiti dozvoljenu brzinu kretanja.


Presretači su se pokazali veoma efikasni, što je rezultiralo skokom prihoda od naplate kazni za vrtoglavih 113%. Ova informacija je podstakla i trgovce koji su na sličan način krenuli u lov na potencijalne kupce.


Udruženje samostalnih voćara prethodnih 20 dana aktivno učestvuje u akciji 'Presretni i prodaj', radi se o organizovanoj akciji preprodavača jabuka,banana, narandži i lubenica. Cilj akcije je da se sustigne nesavjesni vozač, ustavi na bankini, i da mu se proda naš proizvod" kaže Sreten Košpa, predsjednik Udruženja samostalnih voćara.

Da ova akcija nije prošla nezapaženo svjedoče nam prepiske Viber grupa, a donosimo Vam i jednu poruku njenih administratora.


U 14 časova viđen voćni presretač, crveni Golf dvica kod Prijedorske petlje, vozači oprez!". Napisao je u Mile Momić u Viber Grupi 'BL voćar zaustavlja'

Da se stvar otela kontroli svjedoče iz MUP-a Srpske. Komandir PS Gradiška Danko Stigma smatra da je došlo do opasne zamjene teza, i da voćari preuzimaju njihove nadležnosti.


Kada voćari pristignu vozila koja su prekoračila brzinu, oni im ne pišu kazne, već prodaju voće, koje služi kao osvježenje i na taj način okrepljuju nesavjesne vozače koji imaju još više energije za kršenje saobraćajnih propisa" ističe Stigma.

Da stvar bude još komplikovanija. Voćari presretači su prethodne sedmice zaustavili policijski presretač, a policijskim službenicima su nudili dinje i lubenice. Voćni presretaci su zbog toga čina kažnjeni sa kaznom u visini od 200 km, a voće je oduzeto i nalazi se u trezoru, i tamo će ostati dok se ne završi sudski postupak, kažu iz MUP-a.


Žarko Ostojić

45 views0 comments
bottom of page