top of page
  • Writer's pictureTheNeđeljnik

Turističke vaučere možete iskoristiti i u zatvoru Tunjice

BANJA LUKA 23.7.2020. (Neđeljnik). Turistička sezona je u jeku a pomama za vaučerima koji bi stimulisali domaći turizam nije dala očekivane rezultate.


Neđeljnik je već pisao o TOP 10 LOKACIJA za putovanje sa turističkim vaučerom vlade Republike Srpske, ali nismo ni slutili da će se na na turističkoj mapi naći i banjalučki zatvor poznatiji kao Tunjice.


Usljed smanjenog priliva osuđenika naša uprava se odlučila na novi korak kojim ćemo ustabiliti finansijsko stanje zatvora, ali i našim građanima dati priliku da osjete čari utamničenja i prestupa - za Neđeljnik Kaže Sanja Rešetar, menadžer promocije u KPZ Tunjice.

Da bi proveli odmor na Tunjicama građani trebaju ispuniti propisane kriterijume a jedan od njih je boravak minimalno od tri noći.


Našim potencijalnim gostima garantujemo ugodnu atmosferu i dobar provod. Pošto smo izolovani od ostatka države, skoro kao eksteritorijalna jedinica za nas i naše goste važe druga pravila - kaže Sanja.

Pravila se ogledaju u tome da žurka ne staje nakon 23 časa, maske nisu dozvoljene a za muziku je zadužen majstor Roki, koji je na osluženju 30-godišnje robije.


Roki je ovdje već 20 godina, tako da će gosti uživati u muzici koji je svirao i na slobodni, od Zenice Bluza do Kralja kokaina, jer nove još nije čuo - kaže Sanja.

Pored turista, Vaučer će moći da iskoriste i građani presuđeni na kazne ne duže od šest mjeseci, a koji se odluče da isplate kaznu.

Ukoliko se prekšioci zakona odluče da umjesto robije plate svoje prekršaje Vaučer mogu iskoristiti za umanjenje kazne od jednog dana, ali moraju odležati minimalna tri dana iz ukupne kazne.

Rukovodstvo KZP Tunjice uveliko radi na marketinškoj promociji koja od 1. avgusta kreće pod nazivom "Rešetke vam dobro stoje", i vjeruju da će građani u većem broju konzumirati njihove usluge koje su na američkom nivou.


Nadamo se da će ovim turističkim potezom KPZ Tunjice privući što više građana i da će se skinuti tabu tema sa ove institucije.


Žarko Ostojić

252 views0 comments
bottom of page