top of page
  • Writer's pictureTheNeđeljnik

MEDITACIJOM PROTIV RADIJACIJE: Novak dolazi na Trgovsku goru

NOVI GRAD, 19.7.2020. godine (Neđeljnik) - Nakon što su odbornici opštine Pale dodijelili zemljište na Jahorini proslavljenom teniseru Novaku Đokoviću, ovoj inicijativi se pridružila opština Novi Grad.



Vođeni ovom odlukom građani Novog Grada su se udružili i pokrenuli akciju skupljanja novca kako bi našem proslavljenom teniseru kupili plac u blizini Novog Grada, tj u blizini Trgovske gore.


Naime, na toj lokaciji susjedna Hrvatska planira skladištiti nuklearni otpad, a kako kažu građani Novog Grada na ovaj način bi, uz pomoć reputacije Đokovića, vršili medijski pritisak da se odluka o skladištenju povuče.


Novak samo treba da dođe, ima smještaj, ima sve, a jedini uslov je da svakog četvrtka od 12 - 13h meditira, i na taj način razbija radioaktivno zračenje - kaže Stanko Palikuća pokretač inicijative.

Kako se navodi u inicijativi, građani će se rado pridružiti Novaku u ovoj akciji, i već skupljaju novčana sredstva za realizaciju.


S obzirom da državne vlasti nisu naročito uspješne u sprečavanju izgradnje odlagalište, prinuđeni smo da se okrenemo alternativnim metodama, poput meditacije, dodola, ritualnog kupanja i slično.

Postavlja se pitanje kako će reagovati susjedna Hrvatska, koja je u strahu da će pomenuto odbijanje talasa ugroziti njihovo stanovništvo sa druge strane granice.


Nada Neđeljković

792 views0 comments
bottom of page