top of page
  • Writer's pictureTheNeđeljnik

NOVI HIT U OBLASTI STOČARSTVA - SRPSKA PROIZVODI PELENE ZA STOKU

ŠAMAC, 14.7.2020. godine (Neđeljnik) - Ekonomija Republike Srpske od februara kleči pod udarima virusa COVID19, privrednici i radnici se hvataju za glave, niko ne vidi rješenje, niko osim mladog vizionara Mikaila Poljodera iz Škarića kod Šamca.



Popularno ''kidanje'' štale od danas postaje prošlost. U g*vnima smo do guše no klin se klinom izbija, od danas Srpska oblači stoku u novo ruho. Životinjskom nudizmu došao je kraj, od sada će marva nositi pelene-sakupljačice stajskog đubriva - kaže inovator pelena.

Mikajlovo preduzeće ''Animal Undies'' iz Šamca u maju je pokrenulo prvih 7 postrojenja i trenutno zapošljava 114 radnika.


Pelene su za sada prilagođene konjima, kravama i prascima. U planu je i izrada pelena brabonjara za stoku sitnog zuba (koze i ovce) kao i mini pelene za kokoši, guske i ostalu perad - govori Mikailo.

Poljoprivrednik Mirkan Džamonja iz Čečave presrećan je zbog novog patenta.


Hvala ljudima koji su proizveli pelene. Moj Zelenko us*a i šefa i stanicu, probava mu dobro radi, ne može mu se nateći slame. Sad nek' puni pelene kol'ko mu duša išće, nije problem - kroz osmijeh priča Mirkan.

Poljoder konstatuje da su pelene za stoku u kratkom periodu preplavile tržište EU i SAD-a.


Nerijetko se može vidjeti kako kauboji po prostranstvima Arizone i New Mexica oblače svoje grivaste ljubimce u pelene. Preduzeće Animal Undies biće jedan od sponzora novog Westerna u kojem će glavni junak jahati na konju sa našim pelenama.

Poljoder ističe da ga je patriotizam podstaknuo na realizaciju ideje i patentiranje proizvoda.


Ovaj proizvod je kreiran da bi prije svega pomogao srpskom poljoprivredniku, dio prihoda koji ostvarujemo je usmjeren ka fondu za subvencionisanje poljoprivrednika Republike Srpske. Naši ljudi su se od pamtivijeka patili kidajući štalu, došlo je vrijeme da se odmore - kaže Poljoder.

Kako kaže Mikailo, pelene za stoku su postale brend koji će proslaviti Republiku Srpsku širom svijeta.


Veljko Sašić

357 views0 comments
bottom of page