top of page
  • Writer's pictureTheNeđeljnik

Od sljedećeg mjeseca polaganje vozačkih ispita jedino u Mrkonjić Gradu

BANJA LUKA, MRKONJIĆ GRAD, 16.07.2020. godine, (Neđeljnik) - Zavod za obrazovanje odraslih, koji djeluje pri Ministarstvu prosvjete i kulture, a koji je zadužen za organizaciju polaganja vozačkih ispita objavio je da će se od sljedećeg mjeseca ispiti za sticanje vozačkih dozvola organizovati jedino u Mrkonjić Gradu.




Razloga za ovu odluku ima više, a glavni od njih su ekonomske i geomorfološke prirode.

"Ekonomski razlozi su ti što auto škole nisu radile par mjeseci, pa nije bilo ni ispita, ni priliva novca u budžet Zavoda. Praksa je potvrdila da je zbog terena u Mrkonjiću nezgodno položiti ispit iz prvog puta", navode u Zavodu.

Kandidatima iz Šipova i Ribnika ova odluka ne mijenja ništa, a prema reakcijama budući vozači iz Lijevče polja su najviše pogođeni ovom odlukom.


"Nikada nisam imao priliku da vježbam parkiranje uzbrdo, a da ne govorim o kretanju pod ručnom kočnicom. Razmišljam da prekinem časove vožnje i do kraja života vozim biciklo", govori devetnaestogodišnji Milan N. iz okoline Gradiške.

Iz Zavoda za obrazovanje odraslih ističu da je ova odluka dobra i zbog toga što će budući vozači moći da se snalaze na bilo kom terenu, te ih mole da ovo shvate kao dodatno usavršavanje.



Goga Gojković

4,433 views0 comments
bottom of page