top of page
  • Writer's pictureTheNeđeljnik

Svjetska vaterpolo federacija uvodi maske i disaljke kao mjeru prevencije virusa COVID-19

Updated: May 23, 2020

Vaterpolisti širom svijeta od naredne sedmice će pored redovnih kapica početi da koriste maske sa disaljkama.





Korona virus paralisao je sportska dešavanja širom svijeta, mi nećemo dozvoliti da se takvo stanje reflektuje na vaterpolo. Smatramo da smo se adekvatno prilagodili situaciji - naglašavaju iz Svjetske vaterpolo federacije (WWF).

Vaterpolo trener iz Zvornika Radoslav Čekrk smatra da će vaterpolistima ova radikalna promjena teško pasti s obzirom na naviku da se međusobno ''časte'' komplimentima u toku duela.


Iako vaterpolo federacija to vidi kao revolucionaran pomak za mene je to nazadak. Još samo fali da im uvedu peraje pa da izgledaju kao osnovci na ljetovanju u Prčnju.

Maska i disaljka nisu jedini noviteti, od sada pa nadalje važi zabrana za vaterpolo trenere i reprezentativne selektore da nakon pobjede svoje ekipe uskaču u bazen kako ne bi došlo do eventualnog ljubljenja i grljenja sa igračima u trenucima ekstaze.


Španski reprezentativac Jose Ignacio Sangrianes smatra da je ovakva odluka WWF-a skandalozna.


Kao defanzivni igrač teško mi pada činjenica da u budućim duelima sa suparničkim pivotima neću moći da efiksasno potapam ili guram prst u oko. Vaterpolo ovom odlukom gubi svoju draž, ozbiljno razmišljam o prekidu karijere. Ko zna, možda se posvetim sinhronom plivanju ako i u tom sportu u međuvremenu ne uvedu maske i disaljke.

Veljko Sašić

19 views0 comments
bottom of page