top of page
  • Writer's pictureTheNeđeljnik

Banjalučani žele šipovački model kružnog toka

BANJA LUKA, ŠIPOVO 13.7.2020. godine (Neđeljnik) - Iako grad Banja Luka polako postaje prepoznatljiv po brojnim i sve modernijim kružnim tokovima, stanovnici Banja Luke nisu zadovoljni.


Građani periferije su, za razliku od onih iz centra grada, dosta bučniji u svojim negodovanjima, jer kako navode, od kada je porastao broj kružnih tokova, njihovi životi su postali komplikovaniji.


Miroslav Petković, koji živi u Debeljacima, a svakodnevno putuje na posao u Zalužane, ističe da je zbog novih kružnih tokova obolio i fizički i psihički.


"Fizički, jer mi je oslabio vid naprežući oči prilikom ulaska u kružnu raskrsnicu, a psihički jer gubim živce strijepeći od gužve, kad idem ili se vraćam sa posla", navodi Miroslav.

Naime, građani su provjerili kakvo je stanje u drugim opštinama i gradovima, pa su zaključili da je model kružnog toka u Šipovu upravo ono što treba Banja Luci.


"To je kružni tok kroz koji se lako prođe, skoro da se i ne mota volan, nema unutrašnje i spoljašnje trake, ne dešavaju se nezgode, a još uvijek nije zabilježena gužva u saobraćaju", dodaje Miroslav.

Da li će građani uputiti inicijativu gradonačelniku, te da li će se konsultovati sa stanovnicima Šipova prije pokretanja inicijative, do pisanja ove vijesti nismo uspjeli saznati.


Goga Gojković

1,231 views0 comments
bottom of page