top of page
  • Writer's pictureTheNeđeljnik

Dodik častio Lavrova sa 50 KM

BEOGRAD, 19.06.2020. godine (Neđeljnik) - U zvaničnoj posjeti Srbiji juče je boravio ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov. Na sastanku pored zvaničnika Srbije prisustvovali su i zvaničnici Srpske i srpski član Predsjedništva Milorad Dodik.


Topli prijem za delegaciju Srpske organizovao je šef diplomatije Srbije Ivica Dačić, a događaj je poslužio našim predstavnicima da se uslikaju sa uvaženim gostom iz Rusije.


Sergej Lavrov je naš najveći prijatelj, odmah poslije gospodina Putina, to ne krijemo i uvijek sa ponosom ističemo - kažu iz Službe za odnose s javnošću Vlade Srpske.

Da jedan ovako značajan skup bude pretvoren u predmet ismijavanja potrudila se opozicija i njima bliski mediji. Prema njihovim tvrdnjama predsjednik Dodik je Sergeju Lavrovu dao mito u iznosu od 50 KM.


Dodik je očito pobrkao vrijeme i mjesto, mislio je da se nalazi na zboru na Manjači ili da obilazi rođendane. Visokog gosta je doveo u neugodnu situaciju. Lavrov se čak i nećkao - kažu iz opozicije.

Na ove tvrdnje su se oglasile institucije Srpske uz obrazloženje da nije u pitanju mito već se radi o novoj novčanici od 50 KM sa serijskim brojem 0001.


"Gospodin Dodik je ukazao čast gospodinu Lavrovu. Radi se o novoj novčanici na kojoj se nalazi lik Pedija Eždauna, a na poleđini ornamentika koja simbolizuje ognjena kola i 32 prenosa nadležnosti sa Srpske na BiH - kažu iz Službe.

Da su se danas domaćini i gosti razbacivali miloštama svjedoči i činjenica da je Ivica Dačić od ruskog gosta dobio mikrofon.


To je dodatno pogodilo Milorada Dodika koji je prema našim izvorima već nabavio stalak i samo mu je ovaj rekvizit falio u bogatoj kolekciji.


Žarko Ostojić

71 views0 comments
bottom of page