top of page
  • Writer's pictureTheNeđeljnik

EKSKLUZIVNO: Cijeli UKC na nogama, uskoro će biti u centru Banja Luke?

BANJA LUKA, 19.6.2020. godine (Neđeljnik) - Širenje priče o aferi nabavke pokretne bolnice, primorala je vlast u Srpskoj da povuče nabavku iste i vrati uloženi novac. Nakon toga, odlučili su se da za 35 milona naprave svoju, domaću pokretnu bolnicu, koja će u svom sklopu imati i pokretnu garažu.



Dugo smo razmišljali i odlučili se za ovaj korak. Imamo dovoljno stručnjaka da to napravimo, a danas vidimo i prve rezultate. Ukoliko se ovako nastavi, bolnica i garaža će uskoro biti bliže samom centru grada. Sve smo pažljivo izračunali - odlučni su na UKC-u.

Nadležni uvjeravaju da su pažljivom računicom obezbijedili da se bolnica i podzemni parking kreću polako.

Bolnica i podzemna garaža se pomjeraju bez naglih pokreta, kako bi građani mogli da je tačno lociraju po gradu, pošto nikad nije na istom mjestu. Sa njom se kreću i zaposleni i korisnici usluga zdravstvene njege, što pozitivno utiče na njihovu psihu."

Ovo je jedna od najmodernijih bolnica sa podzemnom garažom u Evropi, što opravdava uloženi novac.


Vjerujemo da će građani biti zadovoljni - ističu iz rukovodstva UKC.

Ipak, sve pohvale idu na račun firme koja je zadužena za izgradnju. Jedino što se nameće kao potencijalni problem jeste predviđanje kretanja u kružnom toku.

Postoji mogućnost da se ista zbuni kad naiđe na kružni tok na Laušu. Do tog trenutka možemo predviđati kretanje, što je pozitivno, ali ne možemo nikako znati na kom izlazu će se isključiti."

Treba uzeti u obzir i činjenicu da će, kada garaža stigne u centar grada, UKC moći naplaćivati parking mjesto po cijeni prve gradske zone.


Na taj način ona će se sama vrlo brzo otplatiti - odlučni su sa UKC-a.

Zadovoljno govori i lokalni mještanin, s obzirom da će ovo uzrokovati i kretanje privatnih posjeda i nekretnina.


Sad sam na Paprikovcu, godine čine svoje, a nije lako izaći iz grada uzbrdo do kuće. Ne bi mi smetalo da mi kuća sutra završi malo bliže centru, meni lakše, a i cijena je bolja.

Nada Neđeljković

996 views0 comments
bottom of page