top of page
  • Writer's pictureTheNeđeljnik

Frizeri, stomatolozi i automehaničari na granicama: pripremili doček za dijasporu!

GRADIŠKA, 22.5.2020. godine (Neđeljnik) - Nakon što je ukinuta mjera obavezne kućne izolacije pri ulazku u BiH, na graničnim prelazima povećana je gužva. Ovu mjeru posebno su pozdravili razne zanatlije i uslužni djelatnici.


Vidno neošišanu dijasporu, sa otečenim zubima, u autima koji čekaju mali servis, dočekali su frizeri, stomatolozi i automehaničari.


Iako je ukinuta registracija putnika radi izolacije, ulazak u zemlju je usporen radi registracije i pravljenja spiskova za šišanje i razne popravke.


Na sve strane su se mogli vidjeti transparenti "Dobro došli Haus-Šišanje i feniranje 15KM", "Popravka četvrtog Zahn gratis", "Willkommen-Mjenjam ulje i filtere".

Frizerka Kosana Šiškić, sa propagandnim materijalom u rukama, za Neđeljnik je izjavila: "Za vrijeme pandemije najteže nam je palo što dijaspora nije mogla doći za uskršnje i vaskršnje praznike", te dodaje "Posebna porodična ponuda, za tri šisanja četvrto gratis".

Gasterbajter Milovan R. zvani Švabo od januarskih praznika nije bio u rodnom Mrkonjić Gradu.


Teško mi je bilo što nisam mogao da vidim svoje, ali su mi više nedostajali moj automehaničar i vulkanizer, valja napokon skinuti zimske gume sa mercedesa.

Iz odbora za doček dijaspore naglašavaju da za vikend očekuju još veće gužve, pa će vjerovatno organizovati da im se pridruže i prodavači iz kineskih radnji sa svojim ponudama.


Goga Gojković

46 views0 comments
bottom of page