top of page
  • Writer's pictureTheNeđeljnik

Građanima BiH će biti onemogućen pristup sajtovima za odrasle

SARAJEVO, 7.7.2020. (Neđeljnik) - Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) je danas nakon sastanka sa Asocijacijom stvaralaca video snimaka za odrasle (ASVSO) donijela Odluku o zabrani emitovanja i pristupa sajtovima za odrasle.



Ova novina je usljedila nakon žalbe brojnih eminentnih sajtova za odrasle, a razlog je opterećenje servera, čime su građani BiH zamalo urušili čuveni sajt PornHub.


Bili suočeni sa bankrotom, jer su građani BiH napravili opterećenje mreže, a sajt nije bio u funkciji čitava dva sata - kaže Hugo Martinez Vilić direktor promocije ovog sajta za Zapadni Balkan.

Hugo se žali da je opterećenje na njihov sajt jednako udaru atomske bombe na Nagasaki.

Opterećenje je nesnošljivo. Jedna mala BiH sa 3,5 miliona stanovnika napravi opterećenje ekvivalentno opterećenju čitavog SAD-a na sedmičnoj bazi - Kaže Martinez.

Što je najgore ovaj ekvivalent je vezan za opterećenje SAD-a za vrijeme Dana zahvanosti, pa bi prema ovome BiH trebala ući u Ginisovu knjigu rekorda, ali kako će u knjigu ući tako će sa sajta izaćei jer za Bosance tu više nema mjesta.


Trajno blokiramo pristup našem sajtu, a to su najavili i ostali proizvođači golicavog sadržaja. Građani BiH pored što opterećuju naše sajtove, oni nikad ne kupuju sadržaj, i vješto izbjegavaju Premium usluge - kaže Dino Sančez de la Žepče urednik na jednom sajtu.

Da bi određen period preživjeli, građani BiH masovno prave zalihu video snimaka, a organizovani su po principu par-nepar.



Naši građani su sa razočarenjem primili ovu vijest i već se spontano okupljaju na platou ispred Narodnog pozorišta. Smatraju da je ovo istorijska nepravda, gora od Dejtonskog sporazuma, u kojem se takođe nije znalo ko koga zafrkava.


Žarko Ostojić

603 views0 comments
bottom of page