top of page
  • Writer's pictureTheNeđeljnik

Građani BiH više neće moći putovati u inostranstvo

BIH, 24.06.2020. (Neđeljnik). Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) je danas na vanrednoj telefonskoj konferenciji zasjedala sa samo jednom tačkom dnevnog reda. Tema je bila Bosna i Hercegovina.



Nakon povećanja oboljelih od Korona virusa u našoj zemlji pojavile su se nove teorije iz oblasti medicine koje potvrđuju da građani BiH nisu kliconoše virusa, već da su klicorađuše, a šta to zapravo znači objasniće nam Enes Nurkić eminentni epidemiolog iz Kaknja.


Građani BiH, nezavisno od nacionalne pripadnosti imaju jedan genom koga nemaju ostali narodi svijeta, izuzev domorodaca sa Papua Nove Gvineje, a radi se o genomu KSP22. Ovaj genom je lociran kao stvaralac COVID-19 virusa i pomoću njega bi mogli otkriti nultog svjetskog pacijenta koji je očito iz BiH.

Nakon ovog otkrića sve oči su uprte u BiH. Predsjednik SAD-a Donald Tramp je ekspreno povukao tužbu protiv Kine, i preusmjerio je ka BiH. Kinezi takođe spremaju tužbu zbog povrede časti.


Naša služba slaže kockice oko Virusa korone, i smatramo da su službe BiH namjerno u oktobru deportovali našeg građanina Đuru koga su prije toga zarazili virusom. Kažu iz ambasade NR Kine u BiH.

Interesantno da od svih građana i funkcionera BiH koji su testirani samo su Sejdić i Finci imuni na stvaranje, zadržavanje i prenos ovog genoma. Zbog te činjenice vlasti BiH razmišljaju da ovu dvojicu političara izaberu u privremeno Predsjedništvo BiH, kako bi mogli ići po svijetu da brane interese naše države.


Konačno smo pobjedili ovaj nakaradni sistem. Sada kada je voda došla do ušiju oni su se sjetili Derve i mene. Ipak, mi smo odgovorni građani i izaćemo u susret zemlji čiji smo građani. za Neđeljnik kaže Jakob Finci, poznatiji kao Sejdić Finci.

Zbog ove situacije granice BiH će najvjerovatnije trajno biti zatvorene, a svi građani koji su planirali putovati za to neće imati priliku. Vlasti pozivaju sve na strpljenje jer su počeli proces izrade specijalne vakcine koja će da poništi pomenuti genom. Za njenu izradu će trebati oko 6 godina a izrada će se vršiti u Veterinarskom institutu u Velikoj Kladuši.


Žarko Ostojić

38 views0 comments
bottom of page