top of page
  • Writer's pictureTheNeđeljnik

NEČUVENO: Poslanici se tokom zasjedanja međusobno uvažavali!

Updated: May 22, 2020

BANJA LUKA, 21.5.2020. godine (Neđeljnik) - Na današnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske tokom rasprave o ukidanju vanrednog stanja desio se skandal nakon što su se poslanici međusobno poštovali i uvažavali.



Naime, tokom žustrog izlaganja poslanika PDPa, u skupštinskoj sali je bio potpuni muk i tišina. Svih 76 prisutnih poslanika su ga nijemo slušali klimajući glavama.


U jednom trenutku govorničkog zanosa poslanik je izgubio misao. Vidjevši to, jedan od poslanika Ujedinjene Srpske mu je šapnuo gdje je stao, a skupštinska većina ga je aplauzom podrške bodrili da nastavi.


I kad su svi pomislili da Skupština ne može niže pasti, poslanik SDSa, iako se prije javio prepustio je riječ poslanici iz SNSDa arogantno se pozivajući na bonton se da dame imaju prednost.


Potpredsjednik Narodne skupštine nije mogao sakriti zgroženost današnjim ponašanjem poslanika na sjednici.


"Ovo mi je prva sjednica kako sam predsjedavajući i nisam vjerovao da će biti ovako užasno. Zašto baš danas, kad je moj red za predsjedavanje da se poslanici uvažavaju i slušaju?"

Politikolozi smatraju da je ovo tek jedan u nizu ekscesa na koje smo u skupštini navikli i da se na našu sreću ovakve stvari više neće ponavljati.


Stevo Draganović

52 views0 comments
bottom of page