top of page
  • Writer's pictureTheNeđeljnik

Od 1. jula Biro će služiti za evidenciju onih koji nisu u vladajućoj stranci

ISTOČNO SARAJEVO, 9.6.2020. godine (Neđeljnik) - Reforme Zavod za zapošljavanje Republike Srpske započete početkom 2020. godine, a prekinute u martu zbog pandemije virusa korona, biće okončane 1. jula 2020. godine.



Novim zakonskim izmjenama, aktivni tražioci posla, odnosno oni koji nisu članovi vladajuće partije, biće evidentirani da se zna koliko ih ima i biće savjetovani zašto da se u nju učlane.


Bukvalno, svaki naš savjetodavac - a ima ih oko 200, obavlja razgovore sa svakim nezaposlenim, gdje u toku razgovora postavlja određena pitanja i savjetuje nezaposlenog u koju političku partiju da se učlani - kaže PR Zavoda Sanela Ždrale.

Kada zakon bude izmjenjen, aktivni tražioci posla, odnosno oni koji razmišljaju da se učlane u partiju, biće razdvojeni od onih koji ga ne traže, odnosno odbijaju da uđu u partiju.


Odlučili smo da je tako najbolje. Zašto da neko ko pasivno traži posao, odnosno ne želi da se učlani u stranku ima iste privilegije kao član stranke? - kategorična je Ždrale.

Reforma Zavoda je dio plana Vlade da obezbijedi obrazovan kadar u partiji, jer članovi sa kupljenim diplomama ne doprinose razvoju vladajuće partije.


Stevo Draganović

211 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page