top of page
  • Writer's pictureTheNeđeljnik

Policajci koji su hapsili premijera Federacije uzvikivali "Fadile oprosti"

SARAJEVO, 29.05.2020. (Neđeljnik) - Fadil Novalić premijer većeg bh entiteta uhapšen je zbog sumnji da je učestvovao u nelegalnoj kupovini kineskih respiratora.



Nakon višesatnog ispitivanja, a nakon što mu je oduzet mobitel, prvi čovjek Federacije se našao iza rešetaka. Pojedini analitičari najavljuju da bi ovo mogao biti uvod u Bosansko ljeto u kome će pasti viđenije glave politike zbog afera vezanih za Korona virus.


Prva žrtva moderne sječe knezova je Fadil Novalić koji se pokazao najslabijim igračem, jer nije dobro sakrio svoje prestupe - smatra Fikret Alamunja iz BH-a Pajtosa, udruženja koje se bavi proučavanjem korupcije.

Pripadnici SIPE su jutros imali pune ruke posla, nakon pretresa džepova, aktovke i ostalih rekvizita kojima se služio okrivljeni. Uslijedila je ekspertiza mobilnog uređaja kojim je utvrđen kontakt premijera sa proizvođačima bobičastog voća.


Gospodin Novalić je u par navrata kontaktirao sa izvjesnim Alenom Šabanovićem malinarom iz Visokog što je prema procjenama Tužilaštva kodirani signal vezan za preduzeće Srebrena malina.

Istorijski udžbenici će po prvi put pisati da je jedan "knez" pao zbog pitome bobičaste voćkice i tako izazvao lavinu hapšenja svih onih koji su se okoristili o pandemiju.


Smatramo da Fadil Novaić treba da doživi sudbinu Staše Košarca, koji je imao neoprostiv gaf - smatraju iz opozicionog SDP-a.

Prema njihovim nadanjima Fadilu bi bio zabranjen politički rad u naredna dva izborna ciklusa upravo kao i Košarcu, ali samo bez moratorijuma kojega je uveo Srpski član predsjedništva gospodin Dodik.


Kako su nam neimenovani izvori dojavili, prilikom hapšenja se gospodin Novalić nije opirao, bio je miran i trezven.


Pripadnici SIPE su ga dostojanstveno ispratili iz privatnih prostorija, uzvikujući 'Fadile Oprosti'. Premijer je izuzetno emotivan i na to je reagovao suzom, koju je diskretno obrisao.

Kako Neđeljnik saznaje Fadil Novalić je smješten u novi centralni zatvor, prvi je pritvorenik koji boravi u njemu, a Ministarstvo pravde Federacije je najavilo da će mu od sutra prvi cimer biti poznata starleta Tijana Maksimović, poznatija kao Ajfon.


Žarko Ostojić

30 views0 comments
bottom of page