top of page
  • Writer's pictureTheNeđeljnik

Ratni dezerteri Republike Srpske održali press konferenciju u Banjaluci

BANJA LUKA, 8.6.2020. godine (Neđeljnik) - Članovi Udruženja ratnih dezertera Republike Srpske jutros su u Banjaluci održali redovnu jednogodišnju preskonferenciju.



Predsjednik udruženja i ratni komandant jedinice za brza povlačenja, od milja nazvane ''Usain Bolt jedinica'', Tomo Bježanović, sa sjetom govori o ratnom periodu.


Bila su to dobra vremena no ne bih sad mnogo pričao o tome, trebamo biti usmjereni ka budućnosti. Naš položaj u društvu je zadovoljavajuć no znate kako kažu, uvijek može bolje.

Bježanović tvrdi da su dezerteri uspješno integrisani u sve sfere javnog života u Republici, posebno u političke i poslovne.


Mnogi od naših članova uredno primaju dezerterski dodatak. Ipak, činjenica je da postoji dosta prostora za napredak. Tražimo jednak status sa borcima, pobogu i mi smo stvarali Republiku Srpsku! Mislite da je lako upamtiti put kojim ste došli na liniju, pa kasnije pobjeći tim istim putem? Mislite da nam je bilo lako okrenuti se i otići u bijeli svijet? Do kad više da nas sirotinja pljuje i omalovažava?

Iz Vlade su obećali intenzivniju pomoć ratnim dezerterima.


Vlada Republike Srpske će u narednom periodu izdvojiti značajna sredstva pomoći našim najkukavičkijim borcima. U sastavu javne administracije i najvišeg rukovodstva Republike nalazi se veliki broj ratnih dezertera, njihov trud i brze noge u ratu ne smiju i neće proći bez adekvatne nagrade.

Iz opozicije smatraju da su obećanja Vlade providan pokušaj dobijanja jeftinih političkih poena pred izbore.


Vlada je ,kao i obično, jaka na riječima. Godinama iznose neistine i lažno obećavaju značajniju pomoć najbržim borcima. I u našim redovima nalazi se veliki broj dezertera koji su prolili hektolitre znoja bježeći sa prvih linija dok su mnogi uživali u rovovima tračajući i ispijajući kafe.

Iz udruženja su izrazili nadu da će se u parku dr. Mladena Stojanovića u Banjaluci uskoro podići spomenik zahvalnosti svim ratnim dezerterima, a danas uspješnim privrednicima i političarima u Republici Srpskoj.


Veljko Sašić

260 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page