top of page
  • Writer's pictureTheNeđeljnik

Sajam GMO proizvoda i mutanata u Laktašima privukao brojne posjetitelje

LAKTAŠI, 02.06.2020. (Neđeljnik) Tradicionalni sajam ''Baba za dedu, deda za repu'' održan juče u Kosjerovu kod Laktaša i privukao je veliki broj domaćih i inostranih posjetilaca.


Kao i do sada, manifestacija je okupila brojne ljubitelje genetske modifikacije sa prostora bivše Jugoslavije i drugih dalekih ali nama bliskih zemalja. Dugogodišnji pokrovitelj sajma, uspješni ljevčanski poljoprivrednik Rade Šibonja iz Maglajana zadovoljan je brojem učesnika.

''Ovo je treća godina za redom da imamo učesnike iz cijelog svijeta, ima li bolje reklame od toga?''

Ljubiša Siperak iz Ribnika prvi put učestvuje na sajmu. Od prijatelja iz Brazila nabavio je gen majmuna kojeg je ubrizgao u svog prasca Đembelog koji je nažalost ove godine ostao kod kuće.


''Đembeli je trenutno zauzet, bere šljive. Malo se usvinjio u zadnje vrijeme no dobro će mu doći malo fizičke aktivnosti.''

Ekipa iz Ugande je uspješno ubrizgala gen sekvoje u grah tetovac čija je trenutna dužina oko 37 metara. Vođa ekipe Uglješa M'chamugo ponosan je na svog pritkaša.

''Svakim danom je sve duži, tako je to kod nas u Africi.''

Prodan Džonjo, lokalni ribar iz Necvijeća kod Trebinja odlučio je da u svog pekinezera ubrizga gen soma.

''Ni jednog trenutka se nisam pokolebao. Moj mali Rudolf nedavno je nakon par sati ronjenja po dubrovačkom primorju izvukao venecijanski ćup sa zlatom. Bože zdravlja pa da mu ubrizgam gen sokola ne bi li trknuo mom bratu preko Jadrana i odnio mu mrežicu bijelog luka u Peruđu.''

Iz opštinskog rukovodstva naglašavaju da je GMO brend koji se pokazao kao vrlo uspješan u svijetu poljoprivrede i stočarstva kao i da će ubuduće nastaviti da finansiraju ovakve i slične manifestacije koje doprinose promociji opštine Laktaši i Republike Srpske.


Veljko Sašić

32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page