top of page
  • Writer's pictureTheNeđeljnik

UDARNA VIJEST: Policija uhvatila migranate koji prebacuju BiH građane preko hrvatske granice

ARŽANO, 30.6.2020. godine (Neđeljnik) - Granična policija Bosne i Hercegovine uhapsila je jutros trojicu migranata koji su pokušali prokrijumčariti grupu džavljana Bosne i Hercegovine preko granice s Evropskom Unijom.



Krijumčari i BiH građani koje su prevozili locirani su na području Aržana. U tri vozila kojima su upravljali dva Avganistanca i jedan Iračanin bilo je dvanaest očajnih stanovnika Bosne i Hercegovine koji su se pokušali dokopati Jadranskog mora.


Otkako je nastupila ova situacija sa koronom i kako su granice EU zemalja pozatvarane za građane BiH, ovo je jedini način da iskoristimo odmor i djecu odvedemo na more - kaže Adnan Crnić iz Bosanskog Petrovca.

Situacija je užasno teška za sve građane BiH i oni ne biraju način da dođu do svojih omiljenih ljetovališta.


Pokušali smo sve i na kraju nam je preostalo samo ovo da platimo migrantima da nas prebace do Makarske, jer i oni lakše prelaze granice nego naši građani - kroz jecaj govori Adna Kozo iz Bugojna.

Uhvaćeni stanovnici Bosne i Hercegovine su predani pripadnicima Službe granične policije i ukoliko se ispostavi da su pokušali otići u Hrvatsku na more, mogli bi biti osuđeni na 4 dana odmora u Neumu, dok su trojica migranata puštena da slobodno nastave put ka Zadru.


Stevo Draganović

605 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page