top of page
  • Writer's pictureTheNeđeljnik

Vlada Srpske subvensionisaće rudarenje domaće kriptovalute

Updated: May 22, 2020

BANJA LUKA, 10.5.2020. godine (Neđeljnik) - na današnjoj vanrednoj sjednici Vlade Republike Srpske donesena je odlukao o subvencionisanju rudarenja domaće kriptovalute poznate kao OBVEZNICA Republike Srpske.

Vlada je usvojila ovu odluku na prijedlog ministarstva finansija, a kao glavni razlog se navodi da je nova kriptovaluta budućnost zaduživanja Republike Srpske i da ovu priliku Vlada ne smije propustiti.

Prethodna tri mjeseca ostvarili smo znajačajne prihode za budžet Republike Srpske prodajom državnih obveznica, a kako nam ponestaje ove kriptovalute, odlučili smo subvencionisati naše mlade kripto-rudare da još žustrije rudare - kaže Danko Galić iz republičkog ministarstva finansija.

Iako trenutno postoji na hiljade kriptovaluta i kriptovalutu može da napravi svaki diveloper, mi smo se pored najpozantijih kriptovaluta, kao što su bitkoin, lajtokion, ethereum ili ripple, ipak odlučili da subvencionišemo rudarenje kriptovalute - OBVEZNICA.


Mi na ovom prostoru bogatom kriptovalutama imamo fantastične preduslove za rudarenje OBVEZNICE kao kriptovalute budućnosti državnog zaduživanja - kaže jedan od najboljih kripto-rudara Valija Zirotanović.

Na Banjalučkoj berzi je dokazano da kupaca za ovu kriptovalutu ima jako mnogo, a cijena se kreće od 1000 KM za državne obveznice do 10 000 KM za Obveznicu trezorski zapis i cijena u stalnom je porastu.


Stevo Draganović

31 views0 comments
bottom of page