top of page
  • Writer's pictureTheNeđeljnik

Wizzair ponovo kreće sa letovima iz Tuzle

TUZLA, 03.06.2020. (Neđeljnik) Niskobudžetna avio kompanija WizzAir bi narednih dana trebala nastaviti sa nesmetanim avio saobraćajom, ali pod novim pravilima.



Stroge mjere mijenjaju pravila u ovoj industriji, a samo najhrabriji će se usuditi putovati, smatraju iz uprave aerodroma Tuzla.


Završili smo prvu fazu izgradnje tuš kabina u kojima ćemo kupati naše putnike - za Neđeljnik kaže Osman Sedmak, šef špricanja Areodroma.

Sedmak ističe da će svaki putnik biti podvrgnut strogom režimu sumpornog kupanja, ispiranja nozdrva i usne duplje.


Morali smo uvesti ovako stroge mjere, kako bi ka svaki mogući način spriječili pojavu Korona virusa - kaže Sedmak.

Predstavnici avio kompanije takođe najavljuju posebne procedure.


Nakon što se naši putnici išpricaju, prolaze Wizz proceduru a ona podrazumjeva oblačenje zaštitnih somotnih odjela, navlačenje rukavica kozije iznutrice, kao i nošenje kaciga od lateksa.

Sjedišta u avionu su razmaknuta, tako da će unutar sjedećeg djela ostati samo trećina sjedala, a ostatak sjedećih mjesta će biti raspoređeno na krila aviona.


Na krilima aviona će biti postavljene sjedeće kapsule, a u njih će sjedati oni željni adrenalinske vožnje - kažu iz uprave WizzAir-a.

Ovakave procedure putnike neće dodatno koštati, ali će biti dužni potpisati izjavu kojom će u slučaju napada panike ostati staloženi. Ukoliko prekrše jedno od pravila ponašanja predviđen im je padobranski katapult kao mehanizam sankcije.


Žarko Ostojić

16 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page