top of page
  • Writer's pictureTheNeđeljnik

Zbog zatvorenih granica Hrvati iz BiH neće glasati za HDZ, već za Komšića!?

MOSTAR, 26.06.2020. (Neđeljnik). Nakon uvođenja obaveznog karantina za građane BiH i one koji su hrvatski državljani a dolaze iz BiH, oglasili su se iz Udruženja glasača za izbore u Hrvatskoj.


Zbog uvedenih mjera na ulazu u Hrvatsku, hercegovci se neće moći kupati na Jadranu, ali će moći glasati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima. Upravo na ovaj način spremaju kontra odgovor zvaničnoj vlasti u Zagrebu, jer se 5. jula održavaju Parlamentarni izbori u Hrvataskoj.


Ovim mjerama su nam bacili rukavice u lice. Živim na samo 40 minuta od mora a oni nam zatvoriše granice u trenutku kada se uvremenilo" kaže Antun Miholivček član predsjedništva ovog udruženja.

Zbog spriječenosti da narednih dana svoje noge brćkaju na jadranu Hrvati Hercegovine i Srednje Bosne najavljuju da će sve uraditi da se na predstojećim izborima obruka HDZ i njihovi partneri.


Sedam izbornih ciklusa dida Stipu vadim iz mrtvih da glasa za HDZ, a onu nam metnuše rampu. Sada ćemo svi glasati za ekstremnu ljevicu pa da vidimo čija nona crnu vunu prede, za Neđeljnik kaže Matko Glavaša predsjednik Udruženja glasača za izbore u RH.

Odluka o zatvaranju granica je najteže pala građanima Posušja koji sa sjetom gledaju ka Imotskoj krajini i moru.


Ovo je povjesna nepravda koja se nikad nije dogodila do danas, da su nam neki drugi zabranili more znali bi o čemu je riječ a ovako smo shrvani, kaže Anđa Milak iz Posušja.

I na to dodaje da joj ne pada na pamet da ide u Neum jer joj je iz poniženja. Takođe poručuje političarima u Hrvatskoj da će 5. jula na listiću dopisati Željka Komšića u znak protesta. Uzavrela politička, epidemiološka i turistička situacija je pogodila ove ljude kojima ostaje samo da gledaju albume sa fotografijama rive i plavog mora.


Žarko Ostojić



56 views0 comments
bottom of page