top of page
  • Writer's pictureTheNeđeljnik

NEVJEROVATNO: Na šta je sve uticao Neđeljnik



Prethodnih dana mnogo dešavanja je uzburkalo javnost u zemlji i regiju, a o svemu ste pravovremeno bili obavešteni na našem portalu. Donosimo vam spisak na šta je sve uticao Neđeljnik - na kakve odluke i poteze:


1. Crna Gora otvara granice za građane BiH


Nakon što su vlasti Crne Gore pročitale objavu Neđeljnika u kojoj je navedeno pet stvarnih razloga zašto nije dozvoljen ulazak stanovnika iz BiH, odlučili su se da otvore granice.

Mislili smo da niko neće saznati naše stvarne razloge. Vi ste u tome uspjeli i mi nismo imali izbora - poručili su nam iz Podgorice.

2. Hapšenje prvog čovjeka "Hrvatskih šuma"


Nedavno smo pisali o hrvatskoj velikoj ekološkoj akciji sječe šume sa teritorije BiH. Nadležni u susjednoj Hrvatskoj su reagovali tako što su naveli da nisu upoznati sa akcijom, te su prvog čovjeka "Hrvatskih šuma" optužili za zloupotrebu položaja i ovlaštenja.


3. Niko neće novac MMF-a


Neđeljnik biznis izvršio je analizu da li će duže potrajati Bosna i Hercegovina ili otplata kredita MMF-a. Nakon čitanja analize, predstavnici oba entiteta i Brčko distrikta odlučili su da novac koji je doznačen za ublažavanje posljedica pandemije ostane na računu Centralne banke BiH.


Iz Ministarstva finansija i trezora ističu: Sve dok imamo zajedničkog novca na računu, trajaće i sama država. Ne planiramo raspoređivati novac.

4. Zakazana posebna sjednica NSRS


Predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske stigli su brojni zahtjevi za održavanje posebne sjednice NSRS, radi kako kažu, direktnog demantovanja Neđeljnika o međusobnom uvažavanju poslanika. Sjednica je zakazana za ponedjeljak, a kako navode, uradiće sve što je potrebno da nikad više niko ne piše o njihovom međusobnom uvažavanju i poštovanju.


5. Raskid ugovora o kupovini pokretne bolnice


Vijest o tome da će pokretna bolnica biti pretvorena u slavski šator, a koju je Neđeljnik objavio čak 14. maja, izazvala je burne reakcije.


"Tražili smo raskid ugovora i povrat 4,2 miliona KM. Nismo mogli da izdržimo pritiske raznih šatordžija", navode u saopštenju.

Goga Gojković

97 views0 comments
bottom of page